Search
Search
Close this search box.
انواع پارتیشن اداری و خانگی

آشنایی با انواع پارتیشن اداری و خانگی

آنچه در این مقاله میخوانیم

در زندگی گاهی پیش می‌آید که لازم است، تغییراتی به منظور بهبود وضعیت صورت گیرد. چنان‌چه این تغییرات در فضای ساختمان ضروری باشد، می‌توان بدون راه انداختن بنایی و دیوارکشی سنتی از پارتیشن‌ها برای نیل به این هدف استفاده نمود. در این مقاله قصد داریم تا درباره انواع پارتیشن اداری، نکات خرید، طراحی و اجرای بهترین پارتیشن صحبت کنیم.

پارتیشن‌ چیست؟

اگر در نظر داشته باشید اتاق بزرگی را با دیوار‌های پیش ساخته به چند اتاق کوچک تبدیل کنید، به دیوار‌های پیش‌ساخته‌ای نیاز دارید که برای این منظور ساخته شده و به آن‌ها اصطلاحا پارتیشن می‌گویند. لغت پارتیشن، در حقیقت به معنی جداکننده یا افراز کننده است.

در گذشته، پارتیشن به دیوارهای کوتاهی اطلاق می‌شد که تا سقف نمی‌رسیدند؛ این در حالی است که امروزه با پیشرفت‌هایی که در دکوراسیون و معماری داخلی صورت گرفته است، انواع پارتیشن‌ها می‌توانند با کاربرد‌های متنوع از کف تا سقف مورد استفاده قرار گیرند. هر جا که نیاز به تقسیم کردن یک فضا و تبدیل آن به فضا‌های کوچک‌تر باشد، به‌جای دیوار‌های سنگی و آجری، پارتیشن‌های زیبا و ظریف شروع به انجام وظیفه می‌کنند.

مزایای پارتیشن‌‌بندی

اگر بدانید انواع پارتیشن‌بندی دارای چه مزیت‌هایی است، شاید هرگز به‌سراغ ساخت دیوار از سنگ و آجر نباشید. از جمله مزایای پارتیشن‌بندی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر آپارتمان کوچکی دارید که می‌خواهید شیر مرغ تا جان آدمیزاد را در آن جای بدهید، چاره کار پارتیشن‌بندی است. توصیه می‌شود در چنین آپارتمان‌هایی از پارتیشن شیشه‌ای فریم لس اسفاده کنید تا باور کنید که مالک چه آپارتمان بزرگی هستید!
  • اگر خانه یا دفتر کار شما نیاز به دکوراسیون جدید دارد با سفارش يكي از انواع پارتیشن شیشه‌ای فریم لس، دکوراسیون جدیدی را به این اماکن خواهید بخشید.
  • اگر سالن پذیرایی شما بی شکل و بد قواره است، کافیست با سفارش پارتیشن شیشه‌ای فریم لس یا پارتیشن چوبی، سالن پذیرایی خود را به فضایی زیبا و مدرن تبدیل نمایید.
  • اگر در محیط کار یا خانه، دائما با وسایل‌تان برخورد دارید، زود‌تر به فکر یک پارتیشن بندی مناسب، برای بهبود وضعیت موجود باشید. پارتیشن‌ها به‌خوبی مرز بین مکان‌ها را مشخص می‌کنند.
  • اگر در اتاق‌های تاریک هستید و می‌خواهید نور بیشتری در فضای کار یا خانه داشته باشید، زمان آن فرا رسیده است که دیوار‌های سنگی را بردارید و با دیوار‌های شیشه‌ای فریم لس، زندگی جدیدی را آغاز کنید.
  • اگر صدای محیط کار مانع تمرکز حواستان شده است، از به هم ریختگی دفتر کارتان پریشان هستید و نمی‌توانید روی کارهای بزرگی که پیش رو دارید، تمرکز کنید، بهتر است فکری برای سامان دادن به این همه بی‌نظمی، از طریق پارتیشن‌بندی کنید.

انواع پارتیشن‌‌ها

پارتیشن‌بندي با انواع پارتیشن‌ها امكان‌‌پذير است؛ اما بسته به نیاز و بودجه‌ای که دارید می‌توانید از انواع آن‌ها برای بهبود وضعیت خانه، ویلا و محل کار خود استفاده نمایید. در ادامه به معرفی انواع پارتیشن‌ها می‌پردازیم:

انواع پارتیشن بر اساس جنس

پارتیشن شیشه‌ای

زیباترین و پرطرفدارترین نوع پارتیشن، پارتیشن شیشه‌ای است؛ مدت‌هاست که دیگر زمانه پارتیشن‌های ضخیم و پر حجم گذشته است.


پارتیشن ام‌دی‌اف

این نوع پارتیشن دارای قیمت مناسب است و عایق صوتی و حرارتی، به‌شمار می‌آید.

پارتیشن چوبی

این مدل برای محیط‌های خشک و سالن‌های پذیرایی مناسب است.


پارتیشن PVC

در جاهایی که رطوبت زیاد وجود دارد، بهتر است از پارتیشن‌های پی‌وی‌سی استفاده شود که در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع تولید می‌شوند.

پارتیشن فلزی

از فلزات به‌دلیل توانایی خم شدن می‌توان جداکننده‌هایی با شکل‌های هندسی مختلف (دایره، بیضی و …) ساخت.


پارتیشن پرده‌ای

برای جداسازی فضاها می‌توان از پرده‌های پلاستیکی و نخی استفاده نمود که شستشوی آن‌ها بسیار ساده است و به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین روش‌ها شناخته شده‌اند.

پارتیشن سفالی

در طراحی انواع پارتیشن سفالي، از بلوک‌های خالی یا توپر برای جداکردن فضاها استفاده می‌شود.


پارتیشن گیاهی

در بسیاری از منازل، ادارات و بانک‌ها از دیوارهایی که گلدان داخل آن‌هاست، برای جداسازی فضا‌ها استفاده می‌شود.

پارتیشن دکوراتیو

اگر از دیوار‌های پیش ساخته فانتزی و زیبا برای جدا کردن فضاها استفاده شود، این دیوارها، پارتیشن دکوراتیو به‌حساب می‌آیند.

انواع پارتیشن بر اساس نحوه حرکت و جا به جایی

پارتیشن چرخشی

این نوع پارتیشن روی یک محور می‌چرخد و می‌تواند سایه روشن ایجاد کند.

پارتیشن متحرک

این محصول از مواد سبک ساخته می‌شود و قابل جا‌به‌جا شدن است.


پارتیشن ریلی

از این نوع در فضاهای چند منظوره استفاده می‌شود. هر چند از تمامی انواع پارتیشن‌ها می‌توان در اماکن مختلف استفاده کرد، اما این روز‌ها استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای و به‌ویژه پارتیشن‌های شیشه‌ای فریم لس، طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است.

پارتیشن اداری چيست؟

پارتیشن اداری در حقیقت وسیله‌ای است که توسط آن فضا‌های بزرگ به فضا‌های کوچک‌تر تقسیم می‌شوند. این پارتیشن‌ها مقرون به صرفه هستند و نصب آن‌ها در محیط کار، حداقل به دو منظور زیر صورت می‌گیرد:

  • حریم خصوصی کارمندان حفظ ‌شود.
  • عوامل حواس‌پرتی در محیط کار، به حداقل برسد.

انواع پارتیشن اداری

این روز‌ها، برای تقسیم‌بندی بهینه فضا‌های اداری، ساخت پارتیشن‌ اداری از الزامات است. انواع پارتیشن اداري براساس کاربرد، شامل پارتیشن از کف تا سقف، پارتیشن شیشه‌ای، پارتیشن قابل حمل و دیوار آکاردئونی است. اما از نظر نوع متریال به‌کار رفته در ساخت، این محصولات به پارتیشن شیشه‌ای، ام‌دی‌اف، ام‌دی‌اف و شیشه، چوبی و فلزی تقسیم می‌شوند.

از آن‌جا که بیشتر مدیران، به‌دلیل کیفیت بالا و زیبایی طرح‌های پارتیشن‌هاي شيشه‌اي، طالب استفاده از اين نوع پارتیشن‌ها هستند، ما هم به بررسی انواع پارتیشن‌های شیشه‌ای می‌پردازیم. استفاده از پارتیشن‌ شیشه ای راهکاری عالی برای تقسیم‌بندی فضا‌های تجاری و اداری است. در ادامه به بررسی انواع پارتیشن‌های شیشه‌ای می‌پردازیم:

پارتیشن شیشه ای تک جداره

در ساخت پارتیشن تک جداره، تنها از یک جدار شیشه سکوریت یا لمینیت استفاده می‌شود. از این دیوایدر می‌توان در بخش‌های داخلی ادارات که نیاز به دیوار‌های عایق صوتی ندارند، استفاده کرد. ضخامت شیشه در این نوع پارتیشن، حدود 8 الی 12 میلی‌متر است.

پارتیشن شیشه ای دوجداره

استفاده از شیشه دوجداره برای پارتیشن‌، سبب می‌شود تا  این دیوار شیشه ای، تبدیل به یک عایق قوی صوتی شود. پارتیشن دوجداره شیشه‌ای از پارتیشن‌های اداری مدرن و کاربردی در فضاهای کارگاهی پر سر و صدا است که قصد دارند محیطی به نسبت آرام با ظاهری مدرن داشته باشند.

پارتیشن شیشه ای فریم دار

اين نوع از پارتیشن‌ها داراي قاب‌هايي از جنس ام‌دي‌اف، آلومينيوم، استيل يا چوب هستند. با این حال بيشترين بخش اين نوع پارتیشن را شيشه تشكيل مي‌دهد.

پارتیشن شیشه ای ثابت

اين نوع پارتیشن، در هر جايي كه قرار است ثابت بماند و تغيير مكان ندهد، قابل استفاده است.

پارتیشن متحرک (پاراوان)

این محصولات به صورت ثابت نصب نمی‌شوند و امکان باز و بسته شدن و حرکت دارند. پارتیشن‌ متحرک برای استفاده در فضا‌های کوچک‌تر، از كارآیی بالایی برخوردار است. این جداکننده فضا دارای مدل‌های مختلف کندویی، پارتیشن چرخ‌دار، پارتیشن متحرک لولایی، پارتیشن متحرک ریلی و پارتیشن قابل حمل است.

پارتیشن شیشه ای اداری

مي‌توان گفت اين مدل، از ابتدايي‌ترين انواع پارتیشن است. خريد، اجرا و نصب اين محصول ارزان‌تر است، از تنوع زياد برخوردار است و در رنگ‌هاي متفاوت ساخته مي‌شود.

پارتیشن شیشه ای هوشمند (اسمارت)

از این مدل معمولاً در اتاق‌های کنفرانس استفاده می‌شود. یکی از قابلیت‌های فوق‌العاده پارتیشن شیشه هوشمند استفاده از ریموت، برای مات یا شفاف کردن شیشه است. پارتیشن شیشه‌ای اسمارت قابلیت ساخت به صورت فریم‌لس دارد و معمولاً قطر شیشه آن 10 میلی‌متر است.

پارتیشن آکوستیک

از این نوع پارتیشن در اداراتی استفاده می‌شود که افراد زیادی در مجموعه مشغول به فعالیت هستند و هر یک از کارمندان، نیاز به حریم مخصوص به خود دارد. در این‌گونه موارد به جای انتقال به فضای بزرگ‌تر، کافیست از پارتیشن آکوستیک برای جداکردن فضا استفاده نمایید. این کار سبب افزایش راندمان کاری در محیط‌هایی می شود که اعضای تیم نیاز به سکوت دارند.

پارتیشن اداری امدياف و شيشه

 این نوع از پارتیشن‌ها معمولاً دارای بدنه و درب‌های ام‌دی‌اف هستند اما در داخل دیوارهای ام‌دی‌اف، بخش‌هایی از شیشه، به کار رفته است.

پارتیشن اداری فریم لس

اين نوع پارتیشن‌‌ها به دليل عدم استفاده از پروفيل پر حجم، در ميان شيشه‌ها بسیار باریک هستند. در پارتیشن شیشه‌ای فریم لس، شیشه‌ها دریك فريم باريك آلومينيومي قرار می‌گیرند. ظرافت این قاب به اندازه‌ای است که از دور قابی دیده نمی‌شود، از این رو به فريم لس معروفند.

پارتیشن شیشه‌ای فریم لس فضاي بسيار كم‌تري را نسبت به سایر مدل‌ها اشغال مي‌كند. درب اين ‌پارتیشن‌‌ها مي‌تواند شيشه‌اي يا چوبي، بدون قاب يا با قاب باشد. پارتیشن‌ اداري فريم لس يكي از انواع پرطرفدار پارتیشن‌‌ها به شمار مي‌آيد که در آن مي‌توان از شيشه‌هاي تك جداره يا دوجداره استفاده نمود.

با استفاده از اين نوع شيشه‌ها، پارتیشن‌‌ فريم لس، زيباترين و كامل‌ترين انواع پارتیشن به شمار مي‌آيد؛ زيرا هم وسعت ديد فراوان ايجاد مي‌كند و هم به عنوان يك ديوار شيشه‌اي، عايق صوت و گرما خواهد بود.

لازم به ذكر است در پارتیشن‌‌ شيشه‌اي فريم لس با شيشه دوجداره، نصب قاب دور شيشه الزامي است. اين قاب به صورت كشويي و مخفي با ظرافت خاصي طراحي مي‌شود. شيشه اين پارتیشن‌‌ها از دو لايه شيشه و يك لايه خلاء مياني تشكيل شده است. این محصول داراي ضخامت و وزن بالاتري نسبت به پارتیشن‌‌ شيشه‌اي فريم لس تك جداره است.

مزایای استفاده از پارتیشن شیشه ای فریم لس

استفاده از پارتیشن شیشه‌ای، به ويژه پارتیشن‌هاي شيشه‌اي فريم لس، در محیط کار با مزایای بسیاری همراه است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سبب افزایش راندمان شغلی می‌شود.
  • با ایجاد فضای امن، از تنش و استرس در محل کار جلوگیری می‌کند.
  • نگهداری از آن بسیار آسان است.
  • با استفاده از شیشه‌های دوجداره در پارتیشن‌هاي فريم لس می‌توان در محیط‌های کاری شلوغ، از ورود سر و صدا به سایر بخش‌ها جلوگیری کرد.
  • جذابیت ظاهری بالایی دارند و می‌توانند ظاهری مدرن برای محیط ایجاد کنند.
  • استفاده از پارتیشن‌های شیشه‌ای فریم لس سبب می‌شود تا چشم کار می‌کند، محیط باز و روشن باشد؛ زیرا قاب‎‌هاي نازك اين پارتیشن‌ها اصلاً به چشم نمي‌آيند و آنچه مشاهده می‌شود، فقط شيشه است.
  • پارتیشن‌های شیشه‌ای فریم لس علاوه بر ایجاد زیبایی، به نظم دادن به محیط کمک موثری می‌کنند.
  • شستشوی آسان پارتیشن شیشه‌ای فریم لس از ویژگی‌های بسیار ممتاز این نمونه از انواع پارتیشن‌ها است.
  • ايجاد زاويه ديد وسيع، درمجموعه‌هايي كه نياز به رسيدگي مديران، بيشتر است یکی دیگر از مزایا‌ی چنین محصولاتی است.
  • در تقسیم‌بندی فضا توسط اين نوع پارتیشن‌‌، امکان انتقال نور بیشتری به فضاهای مرکزی ساختمان وجود دارد.

نکات طلایی در خرید و اجرای پارتیشن اداری

طراحی، خرید و اجرای پارتیشن شیشه‌ای فریم لس اصلاً کار ساده‌ای نیست. مطمئن باشید اگر بدون مشورت با متخصصین زبده کار را شروع نمایید؛ نتیجه‌ای جز پشیمانی عاید شما نخواهد شد! برای جلوگیری از هرگونه خسارت هنگام اجرایی شدن تصمیم‌تان در مورد نصب و اجرای پارتیشن، لازم است به نکات زیر توجه نمایید:

  • در مورد هزینه و قیمت پارتیشن اداری حتماً باید از مراکز معتبر، اطلاعات کسب نمایید و بودجه خود را ارزیابی کنید.
  • توجه به کیفیت متریال مورد استفاده نیز یکی از نکات طلایی در طراحی و اجرای این دیوارهاست.
  • قابلیت حمل و جابه‌جایی، از مزایای یک پارتیشن‌ خوب است.
  • با توجه به نیازی که به نور دارید، بایستی پارتیشن مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
  • به هزار و یک دلیل پیشنهاد می‌کنیم که از پارتیشن‌های شیشه‌ای فریم لس استفاده نمایید.
  • قیمت پارتیشن شیشه‌ای با توجه به نوع فریم یا بدون فریم بودن آن، یراق آلات مورد استفاده، هزینه متریال استفاده شده در ساخت، متراژ پارتیشن، نحوه حمل‌و‌نقل و هزینه نصب متفاوت خواهد بود. قطعاً کار با کیفیت‌تر از قیمت بالاتری برخوردار خواهد بود.

ثبت سفارش در دیکا سازه

مهم‌ترین نکته طلایی جهت اجرا و نصب پارتیشن، مراجعه به یک شرکت معتبر و فعال در زمینه طراحی، اجرا و نصب پارتیشن است. قبل از شروع کار کافیست به بخش نمونه کارهای ما سری بزنید و از پروژه‌های انجام شده توسط این مجموعه بازديد نماييد.

همچنین می‌توانید از کارشناسان شرکت دیکا سازه سروش مشاوره رایگان بگیرید و در مورد ساختار‌های مختلف پارتیشن‌ها و قيمت پارتیشن‌ اداري مد نظرتان اطلاعات جامعی را کسب کنید. تیم مشاوره، طراحی و اجرای دیکا سازه سروش می‌توانند شما را در مسیر خريد بهترين پارتیشن‌ شیشه ای و طراحی و اجرا‌ی آن، راهنمایی نمایند.

امتیاز خود را به این صفحه از 1 تا 5 ثبت کنید

5/5 – (1 امتیاز)
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *