پارتیشن اداری چیست؟

پارتیشن اداری چیست؟

در این مقاله می خوانید:

پارتیشن اداری به تقسیم‌کننده‌هایی گفته می‌شود که همانند دیوارهای گچی، فضای در دسترس را به بخش‌های مختلف تقسیم می‌کنند اما بر خلاف دیوارهای دائمی، قابل جابه‌جایی هستند، به سرعت آماده می‌شوند و فضا را کوچکتر از آنچه که هست، نشان نمی‌دهند.

خوب است بدانید که دیوارکشی یا تهیه پارتیشن اداری سنتی مدت‌ها است که منسوخ شده است. در واقع این نوع جداسازی، مانع از همکاری افراد یک شرکت با هم می‌شود، از طرفی نور طبیعی را مسدود می‌کند و در نهایت موجب طراحی دفتر کاری می‌شود که هیچ خلاقیتی در آن حضور ندارد! در نقطه مقابل، پارتیشن‌های اداری مدرن قرار گرفته‌اند. این پارتیشن‌ها، که یکی از انواع آن پارتیشن شیشه‌ای است، شرکت را به یک فضای مشارکتی تبدیل می‌نماید که هم خوشایند و هم کاربردی است. به همین دلیل پارتیشن های اداری مدرن، روز‌به‌روز محبوب‌تر می‌شوند.

در واقع شرکت‌ها به‌طور فزاینده‌ای از پارتیشن‌های مدرن مانند دیوار شیشه‌ای استفاده می‌کنند تا فضای خود را به روی جریان نور و ایده‌ها باز کنند. در این مقاله سعی داریم تا ویژگی‌های بهترین پارتیشن اداری را مورد بررسی قرار دهیم اما قبل از آن بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که اصلاً پارتیشن اداری چیست؟

پارتیشن بندی چیست؟

پارتیشن بندی چیست؟

همان‌طور که الزامات کسب‌و‌کار و نحوه کار ما تغییر می‌کنند، نیازها در مورد چیدمان دفتر نیز به‌طور پیوسته در حال تغییر هستند. پارتیشن اداری بهترین گزینه برای ایجاد تغییر وسیع با هزینه‌ی مقرون‌به‌صرفه است. در واقع این دیوایدر موجب می‌شود که حریم خصوصی بین بخش‌های مختلف اداره حفظ شود و از طرفی  نکته مثبت این است که در صورت نیاز می‌توان آن را از میان برداشت و جابجا کرد.

به‌عبارتی نمی‌توانید از دیوار‌ها انتظار داشته باشید که جا‌به‌جا شوند ولی پارتیشن اداری را می‌توان به‌راحتی تغییر موقعیت داد. اجازه دهید در مورد کاربرد و مزایای عمده انواع پارتیشن اداری صحبت کنیم:

کاربرد پارتیشن اداری چیست؟

کاربرد پارتیشن اداری چیست؟

کاربرد اصلی پارتیشن اداری معمولاً برای تفکیک فضا‌ها است؛ اما پارتیشن‌ها می‌توانند در طراحی داخلی مناسب نیز موثر باشند و ظاهری مدرن به محیط مورد نظر شما ببخشند. علاوه بر این، پارتیشن‌ها می‌توانند به‌عنوان عایق صدا نیز عمل نمایند. در ادامه به بررسی مزایا‌ی پارتیشن‌ها می‌پردازیم.

مزایای پارتیشن بندی ساختمان

پارتیشن اداری مزایا‌ی بسیاری دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تقسیم فضا‌ی اداری

یکی از بهترین ویژگی‌های انواع پارتیشن اداری این است که می‌توان از آن‌ها برای تقسیم فضا استفاده کرد. در واقع استفاده از پارتیشن اداری این امکان را فراهم می‌کند که بدون نیاز به هزینه جا‌به‌جایی، فضا را به ابعاد مختلف تقسیم نمایید.

افزایش حریم خصوصی و کاهش صدا

حریم خصوصی پارتیشن اداری چیست؟

پارتیشن‌های اداری سطح کاملاً متفاوتی از حریم خصوصی را برای یک دفتر ارائه می‌دهند. علاوه بر این، پارتیشن اداری به کارکنان این امکان را می‌دهد که بدون حواس‌پرتی روی کار خود تمرکز کنند یا بتوانند به‌راحتی و بدون مزاحمت برای سایر کارمندان، تماس‌های تلفنی برقرار یا جلسات را به شیوه‌ای حرفه ای برگزار کنند.

پارتیشن‌های دیواری با به‌حداقل رساندن حواس‌پرتی‌های بیرونی، به‌ویژه زمانی که پارتیشن‌ها در ارتفاع کامل هستند، برای کاهش صدا عالی می‌باشند. اگر دائماً جلسات خصوصی برگزار می‌کنید یا به‌میزان زیاد با تلفن سر‌و‌کار دارید، استفاده از پارتیشن‌های اداری را به شما پیشنهاد می‌کنیم.  

بهبود زیبایی ظاهری محیط

زیبایی و نور طبیعی پارتیشن

برخلاف تصور رایج، پارتیشن‌های اداری نباید کسل کننده و خاکستری باشند. پارتیشن‌ها در واقع می‌توانند زیبایی کلی دفتر را افزایش دهند و سبکی منحصر‌به‌فرد ایجاد کنند. طیف گسترده‌ای از پارتیشن‌های سفارشی نیز معمولاً ارائه می‌شوند که در رنگ‌ها، پوشش‌ها، سبک‌ها، اندازه‌ها و مواد متفاوت هستند. انواع پارتیشن اداری می‌توانند یک دفتر کار قدیمی را مدرن‌تر از آنچه که هست نشان دهند و به طراحی داخلی فضا کمک کنند. به این ترتیب، یک دفتر کار با پارتیشن‌بندی مناسب می‌تواند به مکانی بسیار جذاب‌تر تبدیل شود.

حفظ نور طبیعی

از مهم‌ترین مزایای انواع پارتیشن اداری مدرن این است که با استفاده از آن‌ها می‌توان از نور طبیعی استفاده کرد. وجود نور در دفاتر اداری حسی خوشایند را ایجاد می‌کند و از طرفی می‌تواند موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی شود. از طرفی پارتیشن شیشه‌ای فریم‌لس بر بزرگ‌تر نشان دادن فضا نیز موثر هستند.

از طرف دیگر با استفاده از انواع پارتیشن اداری می‌توان از ورود نور مازاد به بخش‌هایی از اتاق جلوگیری کرد. در واقع پارتیشن‌های اداری به کارمندان این امکان را می‌دهند تا بدون نیاز به بستن پرده‌ها و تاریک کردن کل اتاق، از نور خورشید در امان بمانند.

انواع پارتیشن اداری چیست؟

پارتیشن‌های اداری انواع مختلفی دارند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

پارتیشن اداری از کف تا سقف

پارتیشن از کف تا سقف

بسیاری از دفاتر به‌طور فزاینده‌ای از این پارتیشن‌ها برای تفکیک فضاهای کاری استفاده می‌کنند. گاهی اوقات، این پارتیشن‌های اداری با‌عنوان «پارتیشن‌های تمام قد» شناخته می‌شوند، اما جالب است بدانید که این نوع از پارتیشن به‌طور کامل محصور نیست و با استفاده از آن، امکان مشاهده سایر قسمت‌ها وجود دارد؛ اگر از پارتیشن‌های تمام شیشه‌ای برای این کار استفاده کنید، تمام سطح آن شفاف است و بنا به نیاز شما، امکان مات کردن بخشی از آن با استفاده از برچسب وجود دارد.

پارتیشن اداری شیشه‌ای

یکی دیگر از انواع پارتیشن‌های اداری موجود در بازار، پارتیشن شیشه‌ای است که طرفداران بسیاری دارد. معمولاً برای ساخت این پارتیشن‌ها از آلومینیوم و شیشه استفاده می‌شود. در حالی که برخی از این نوع پارتیشن‌ها می‌توانند فریم داشته باشند، برخی دیگر بدون فریم یا اصطلاحا فریم‌لس هستند.

با استفاده از پارتیشن شیشه‌ای می‌توان تا حدی جلوی ورود صدا را گرفت و هم‌چنین اطمینان حاصل کرد که نور می‌تواند به‌طور کامل در فضای کار، جریان یابد. قیمت پارتیشن اداری شیشه‌ای به موارد مختلفی مانند نوع شیشه یا قاب بستگی دارد.

پارتیشن نیمه

پارتیشن اداری نیمه

این نوع از پارتیشن‌ها اساسی‎ترین و رایج‌ترین جداکننده‌های مورد استفاده در دفاتر امروزی هستند. پارتیشن‌های نیمه حفظ حریم خصوصی را افزایش می‌دهند و در عین حال، راحتی بیشتری را فراهم می‌کنند؛ زیرا پیکربندی فضای کاری را می‌توان به‌آسانی تنها با حرکات دیوارهای آن‌ها تغییر داد. نصب به‌گونه‌ای انجام می‌شود که 4 جداره ساخته می‌شود و یک دهانه برای اطمینان از ورود و خروج افراد به داخل تعبیه خواهد شد. معمولاً دیوار چهارم نصفه است.

پارتیشن آکاردئونی

نکته‌ای که در مورد پارتیشن‌های آکاردئونی وجود دارد این است که این پارتیشن‌های اداری را می‌توان به‌راحتی و به‌سرعت در بین مکان‌های مختلف، جابه‌جا کرد. درعوض، ظاهر آن‌ها به اندازه نمونه‌های شیشه‌ای ظریف و مدرن نیست.

پارتیشن اداری قابل حمل

معمولاً پارتیشن‌های اداری قابل حمل روی غلتک‌ها قرار می‌گیرند و دارای مزیت جابه‌جایی در مکان‌های مختلف هستند. آن‌ها توسط بسیاری از افرادی که به‌دنبال انعطاف‌پذیرترین حالت پارتیشن‌ها هستند، ترجیح داده می‌شوند.

ویژگی های بهترین پارتیشن اداری مدرن

ویژگی های بهترین پارتیشن اداری مدرن

در هنگام خرید، برای انتخاب بهترین پارتیشن مناسب با شرایط خود، باید به موارد زیر دقت کنید:

  • جنس و متریال پارتیشن: معمولاً در هنگام ساخت پارتیشن اداری متریال‌هایی مانند چوب، شیشه و ام‌دی‌اف در نظر گرفته می‌شوند. در هنگام خرید حتماً باید جنس پارتیشن را در نظر بگیرید.
  • ثابت یا متحرک بودن پارتیشن اداری: در هنگام خرید پارتیشن اداری باید به ثابت یا متحرک بودن آن دقت کنید. در اکثر مواقع پارتیشن‌های متحرک به‌دلیل جا‌به‌جایی آسان‌تر، توصیه می‌شوند.
  • تک جداره یا دو جداره بودن پارتیشن: اگر لازم است که در محیط کاری، سکوت بیش‌تری حکم‌فرما باشد، پیشنهاد می‌کنیم که پارتیشن دوجداره را انتخاب کنید. اما اگر از نظر اقتصادی به‌دنبال پارتیشن با قیمت مناسب‌تری هستید، انواع پارتیشن تک جداره نیز تولید می‌شوند.
  • قیمت پارتیشن اداری: یکی از مهم‌ترین مواردی که در هنگام خرید پارتیشن باید به آن دقت کنید، قیمت آن است. معمولاً انواع پارتیشن دوجداره قیمت بالا‌تری از تک‌جداره‌ها دارند. این موضوع در مورد پارتیشن‌های متحرک در برابر پارتیشن‌های ثابت نیز معمولاً صادق است.
  • مقاومت پارتیشن: پارتیشن‌ها در انواع جنس‌ها و با استفاده از متریال‌های مختلف تولید می‌شوند؛ اما اگر مقاومت برای شما اهمیت دارد، حتماً باید به سراغ جنس‌های پایدار‌تری مانند فلز، چوب یا ام‌دی‌اف بروید. پارتیشن شیشه‌ای اگرچه زیبا‌تر است اما معمولاً مقاومت کم‌تری دارد.
  • اندازه پارتیشن: توجه به ابعاد پارتیشن نیز بسیار اهمیت دارد. اگر در نظر دارید تا هر قسمت به‌صورت کاملاً مجزا باشد، می‌توانید از پارتیشن‌های بلند کف تا سقف استفاده کنید. در غیر این صورت پارتیشن‌های نیمه می‌توانند انتخاب مناسبی برای شما باشند.
  • عایق بودن صدا: اگر در محیط کاری شما پر سر و صدا است، به شما پارتیشن‌های دوجداره را پیشنهاد می‌کنیم. اگرچه بسته به میزان سر و صدای محیط، پارتیشن‌های تک جداره از کف تا سقف نیز می‌توانند گزینه مناسبی باشند.

دقت کنید که بهترین پارتیشن برای دیگران لزوماً به‌عنوان بهترین برای شما نخواهد بود! شما باید با توجه به ویژگی‌های مد نظر خود در جهت خرید پارتیشن اقدام کنید. به‌عنوان مثال، بیش‌تر سازمان‌ها ترجیح می‌دهند که پارتیشن از جنس شیشه شفاف باشد ولی برخی دیگر به‌دنبال شیشه مات یا رنگی هستند.

پارتیشن در معماری

پارتیشن در معماری

این روز‌ها پارتیشن‌ها به یکی از ابزار‌های دست معماران تبدیل شده‌اند. در واقع با استفاده از انواع پارتیشن می‌توان در محیط داخلی یک بنا، تغییرات مفیدی را ایجاد نمود. یکی از این موارد، به‌کار بردن پارتیشن‌های شیشه‌ای است. در این نوع از پارتیشن‌ها از ترکیب شیشه و پروفیل‌های آلومینیومی استفاده می‌شود. در واقع معماران با استفاده از پارتیشن‌ها قادر هستند که از هر فضایی، بیشترین بهره‌وری را با ظاهری مدرن به دست آورند.

پارتیشن را از کجا تهیه کنیم؟

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در هنگام خرید پارتیشن اداری باید به آن توجه کنید، این است که پارتیشن را باید حتماً از یک مرکز معتبر تهیه نمایید. از آن‌جایی‌که نمونه‌های متنوعی از پارتیشن ارائه می‌شود، کیفیت ساخت و استفاده از متریال‌های مناسب، بسیار اهمیت دارد. یادتان باشد هر جنسی که گران باشد لزوماً باکیفیت و هر جنس ارزانی لزوماً بی‌کیفیت نیست. پیشنهاد می‌کنیم قبل از خرید پارتیشن اداری، با کارشناسان ما صحبت کنید و با دریافت مشاوره رایگان، از انتخاب خود اطمینان یابید.

درخواست مشاوره و کارشناسی رایگان

جهت دریافت مشاوره رایگان و تعیین زمان بازدید، فرم زیر را تکمیل کنید. کارشناسان ما در کمتر از یک روز کاری با شما تماس خواهند گرفت:

شرکت دیکا سازه سروش از سال 1388 تا به امروز در زمینه طراحی داخلی و انجام امور بازسازی و ساختمانی دفاتر اداری، فعال است. این شرکت به‌صورت تخصصی در زمینه طراحی و اجرای انواع پارتیشن اداری فریم‌لس شیشه‌ای فعالیت می‌کند. اگر تصمیم دارید در جهت خرید پارتیشن اداری اقدام نمایید، پیشنهاد می‌کنیم حتماً قبل از خرید با مشاوران ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *